dissabte, 25 d’abril del 2015

CREACIÓ DE CONTES

Els llibres, els contes o les petites històries són elements essencials dintre del món escolar, i sobretot a les àrees de llengües, ja que amb ells aprenem a llegir, a imaginar, a pensar...

Normalment, aquests contes els comprem, però existeixen recursos con l'ISSU i l'StoryBird que ens permeten crear les nostres pròpies històries. 

Tot i que per poden utilitzar-les s'ha de crear un compte, considero que aquests dos recursos els podrien utilitzar els nens a les escoles perquè són molt complets. A partir de la creació d'una història es pot treballar la imaginació, la descripció, la narració, la lectura, el sentit crític, el treball en grup, el respecte, l'acceptació, etc.

Aquests dos programes també els podem utilitzar com a docents per crear les nostres pròpies unitats didàctiques.


Links de les dues pàgines:

  • ISSUU: Per utilitzar-lo cal haver escrit la història en un document word i haverla passat a PDF. Un cop estigui en PDF ja es podrà pujar a l'ISSU on quedarà guardada com si fos un llibre.
          -Exemple d'unitat didàctica creada amb ISSU: Els mitjans de comunicació



  • StoryBird: Cal anar escollint les imatges que ofereix el programa i a partir d'aquestes, escriure la lletra del conte o de la història. Un cop estigui acabat, es guardarà i quedarà com si fos un llibre.
        -Exemple de conte creat amb StoryBird: "El somni de la Martina"


1 comentari:

  1. Jo també penso que aquest recurs és bo pels alumnes i per a nosaltres, ja que podem elaborar contes d'una manera més entretinguda per a ells.

    ResponElimina